http://www.hrexecutive.ro/

Cauta


Newsletter
Fiti la curent cu noutati din domeniul HR si update-uri ale aplicatii HR Executive.

Incearca aplicatia
timp de 10 zile
Pentru o mai buna intelegere a aplicatiei HR Executive va invitam sa testati aplicatia pe unul din serverele noastre...
Galerie foto
Va invitam sa vedeti cateva ecrane ale aplicatiei HR Executive

Prima pagina » Recrutare

Recrutare

Orice companie care doreste sa se mentina pe piata are nevoie de specialisti. Investitia in resurse umane este vitala in acest sens, de aceea recrutarea si selectia sunt elemente primordiale in organizatie, indiferent de contextul economic.

Recrutarea reprezinta un proces de cautare, identificare, localizare si atragere a candidatilor potentiali din care se vor selecta cei mai competitivi si care corespund cel mai bine cerintelor si intereselor organizatiei. Recrutarea nu trebuie insa privita de sine statator, ci ca parte dintr-un proces de planificare a fortei de munca, in contextul mai general al managementului strategic al unei organizatii, avand drept principal scop cresterea performantelor organizatiei.

Prin planificare a fortei de munca se asigura disponibilitatea in organizatie a persoanelor ce indeplinesc aptitudinile necesare in pozitia potrivita la momentul oportun, persoane care isi indeplinesc atributiile eficient.

Pentru a se asigura ca cei mai buni dintre candidatii potentiali sunt selectati pentru interviu, managerii vor trebui sa stie care dintre cei ce au aplicat, au calificarile necesare sau experienta ceruta pentru a face fata sarcinilor de care vor fi responsabili in noul job. Fara aceste informatii disponibile, managerii nu vor putea lua o decizie referitoare la care dintre aplicanti ar trebui intervievati si care nu.

Utilizarea programului de resurse umane HR Executive pentru urmarirea celor care au aplicat pe diverse posturi in companie, ofera posibilitatea managerilor de a vizualiza rapid care sunt punctele forte sau datele despre experienta pe care o au cei care si-au transmis cv-ul pentru a fi luat in considerare. Rapoartele detaliate din modulul de Recrutare permit managerilor sa vizualizeze si sa compare intre ei, candidatii care au aplicat pentru aceeasi pozitie. In acest fel, managerul va putea sa se focuseze pe cei mai buni dintre candidati fara sa piarda timp important cu intervievarea unor candidati care nu sunt potriviti cu cerintele jobului.

Companiile care au deschise un numar mare de posturi pentru angajare, sunt nevoite sa proceseze sute de cv-uri intr-un timp relativ scurt si sa se asigure ca cei mai buni dintre candidati sunt selectati pentru interviu. Utilizarea software-ului de resurse umane HR Executive permite personalului din Departamentul de Resurse Umane sa introduca cv-urile intr-o baza de date centralizata, unde respectivii candidati pot, fie sa indeplineasca criteriile pentru pozitiile deschise fie sa fie pastrati in baza de date pana cand apare o noua pozitie care se potriveste calificarii sau experientei lor.

Cand vine momentul pentru a intervieva potentialii ocupanti ai postului respectiv, procesul de intervievare, acceptarea sau respingerea candidatilor poate fi urmarit si monitorizat in diverse faze ale procesului, cu ajutorul programului de resurse umane HR Executive. De asemenea diferitele teste care se dau pe parcursul procesului de intervievare pot fi stocate in baza de date, in fisierul fiecarui candidat.

Software-ul de resurse umane HR Executive este dezvoltata in asa fel incat sa faca fata solicitarilor unui volum mare de date si sa existe posibilitatea reactivarii si accesului facil si rapid la informatiilor colectate despre candidati de-a lungul timpului. Astfel la deschiderea unor noi proiecte de recrutare se va castiga timp important si se vor face economii semnificative.


Scroll to top