http://www.hrexecutive.ro/

Cauta


Newsletter
Fiti la curent cu noutati din domeniul HR si update-uri ale aplicatii HR Executive.

Incearca aplicatia
timp de 10 zile
Pentru o mai buna intelegere a aplicatiei HR Executive va invitam sa testati aplicatia pe unul din serverele noastre...
Galerie foto
Va invitam sa vedeti cateva ecrane ale aplicatiei HR Executive

Prima pagina » Succesorat

Succesorat

Consideratii operationale

Planificarea succesiuni permite organizatiei dumneavoastra sa identifice angajatii talentati si sa furnizeze educatia necesara dezvoltarii lor pentru un nivel superior si pentru responsabilitati mai vaste.

Planificarea succesiuni reprezinta procesul prin care o organizatie asigura ocuparea permamenta a rolurilor cheie prin recrutarea si dezvoltarea permanenta a angajatiilor. Prin intermediul planului de succesorat  compania va recruta angajati, va dezvolta cunostintele, competentele, abilitatile angajatilor si va pregati angajati pentru avansare sau promovarea lor.

Dezvoltarea angajatiilor pentru planificarea succesiunii

In timp ce cererea de manageri eficienti este intr-o continua crestere, retragerea specialistiilor maturi produce un declin puternic in randurile personalului disponibil. In plus, asteptarile pentru directori de viitor sunt mult mai mai sofisticate, in scopul de a dezvolta si conduce noi initiative globale si tehnologice. In acest context, o planificare atenta pentru inlocuirea managerilor de la toate nivele organizatiei, precum si a specialistilor are o importanta strategica.

Prezenta unui plan de succesiune in cadrul companiei asigura un grad ridicat de retentie, dar si reducerea costurilor de recrutare si selectie a personalului pe termen mediu si lung. Planificarea succesiuni ofera o imagine realista asupra angajatiilor cu potential, asigura o dezvoltare profesionala a acestora si garanteaza un volum constant de talente, care corespund strategiei de business al companiei.

Nu in ultimul rand, existenta unui plan de succesorat modeleaza perceptia individului referitoare la cultura organizatiei: angajatul este intr-adevar important, iar oportunitatile de dezvoltare profesionala sunt o realitate, nu doar o declaratie. Un astfel de angajat va fi motivat sa se implice in rezolvarea problemelor companiei, deoarece stie ca fiecare succes, indiferent de dimensiunile sale, este contabilizat.

Organizatia trebuie sa identifice si sa inteleaga necesitatea dezvoltarii angajatiilor, trebuie sa se asigure ca toti angajatii vor intelege rolul pe care dezvoltarea il joaca in cariera lor profesionala. In acest proces, nu este vorba doar de succesiunea top managementului organizatiei, ci trebuie identificarea persoanei potrivite pentru fiecare pozitie in parte.

Recomandarile generale privind procesul de succesorat:

  1. Pastrarea procesului cat mai simplu. Majoritatea imbunatatirilor aduse sistemului de succesorat sunt menite sa simplifice procesul si sa imbunatateasca logica etapelor.
  2. Folosirea tehnologiei ca suport pentru procesul de succesorat este esentiala. Tehnologia informatiei face posibila monitorizarea si actualizarea nevoilor de dezvoltare pentru acoperirea necesitatilor tururor managerilor.. Mai mult, tehnologia ajuta la reducerea tipului de gestionare si urmarire a procesului de planificare a succesiunii.
  3. Alinierea managementului succesiunii cu obiectivele si strategia generala de afaceri.
  4. Asigurarea suportului din partea managementului pentru toate etapele procesului

Scroll to top