http://www.hrexecutive.ro/

Cauta


Newsletter
Fiti la curent cu noutati din domeniul HR si update-uri ale aplicatii HR Executive.

Incearca aplicatia
timp de 10 zile
Pentru o mai buna intelegere a aplicatiei HR Executive va invitam sa testati aplicatia pe unul din serverele noastre...
Galerie foto
Va invitam sa vedeti cateva ecrane ale aplicatiei HR Executive

Prima pagina » Licentiere

Licentiere

Licenta software este un act (contract) care precizeaza drepturile unui utilizator de a folosi sau a redistribui un program de calculator (aplicatie sau software). Orice software se afla sub incidenta drepturilor de autor, confidentialitatea contractuala fiind un alt mod de a proteja programele.

O licenta software generala ofera utilizatorului final dreptul de a folosi una sau mai multe copii ale unui program într-un mod care altfel ar constitui o incalcare a drepturilor exclusive ale detinatorului programului, conform legii drepturilor de autor.

Termenul software proprietar (din engleza proprietary software) este frecvent folosit pentru a desemna programele si aplicatiile de calculator care nu sunt software liber (in particular, nici cu sursa deschisa), dupa definitiile date de Fundatia pentru Software Liber si Open Source Initiative.

Intelesul literal al termenului "software proprietar" este acela ca programul are un proprietar al drepturilor de autor ce poate controla modul in care este folosit programul, in contrast cu programele din domeniul public.

HR Executive este o solutie software de resurse umane aflata sub incidenta drepturilor de autor. Licentierea HR Executive se poate face in doua variante:

 • Achizitionarea licentei de utilizare "lifetime" pentru o firma sau firmele unui grup – licenta traditionala;
 • Licenta pentru utilizarea aplicatiei sub forma de SaaS - Software as a Service.

Licenta traditionala / clasica

Avantajele achizitiei licentei de utilizare:

 • Implementarea gratuita sau la costuri preferentiale a rapoartelor necesare companiei dumneavoastra;
 • Importul datelor cu privire la personal din orice format;
 • Customizarea functionalitatilor si fluxurilor aplicatiei conform fluxilor dumneavoastra interne;
 • Consultanta si analiza gratuita pentru optimizarea fluxurilor interne;
 • Lipsa costurilor suplimentare datorita tehnologiilor open-source folosite in dezvoltarea aplicatiei;
 • Independenta fata de sistemul de operare;
 • Training si suport pentru folosirea aplicatiei.

Software as a Service

SaaS elimina costurile de instalare si de licentiere software, fiind inlocuite cu o taxa lunara, marind in acest fel eficienta operationala. In cazul unei licentieri SaaS se poate opta mult mai usor pentru un plan tarifar care ofera toate serviciile necesare.

Prin alegerea unui solutii Software as a Service o companie beneficiaza de numeroase avantaje. Pobabil cel mai important dintre aceste avantaje este usurinta folosirii si costurile reduse de implementare. Pe langa acestea se adauga multe altele, care fac din SaaS o solutie indispensabila:

 • Nu necesita instalarea unei aplicatii software;
 • Accesul este securizat si poate fi realizat de pe orice calculator conectat la Internet;
 • Toate activitatile sunt administrate dintr-un punct central;
 • Permite administrarea rapida;
 • Actualizarea serviciilor puse la dispozitie se realizeaza automat, fara necesitatatea unei configurari asistate;
 • Datele sunt in siguranta si pot fi restaurate in cazul unei modificari neintentionate.

Versionarea aplicatiei HR Executive

Programul de resurse umane HR Executive are doua tipuri de versiuni: versiune de tip bug-fix si versiune noua. Versiunea de tip bug-fix nu adauga nici o functionalitate noua majora aplicatiei, ci doar corecteaza anumite defecte si poate aduce mici imbunatatiri. Noua versiune adauga noi functionalitati, de regula majore, dar poate in plus sa contina si mici corectii de defecte (daca este cazul).

Versiunile aplicatiei HR Executive au de regula doua sau trei cifre. Toate versiunile noi folosesc primele doua caractere si incrementeaza mereu al doilea caracter. De exemplu, versiunea 2.0.0 a fost o versiune noua in care s-au adaugat anumite functionalitati noi, cum ar fi modulul de managementul performantei.

Imediat dupa aceasta o noua versiune de tip bug-fix a fost lansata, versiunea 2.0.1, versiune care corecta cateva mici probleme aparute in versiunea 2.0.0, dar nu aducea nici o functionalitate noua. Fiecare versiune de tip bug-fix incrementeaza al treilea caracter din cadrul numarului versiunii.

Primul caracter se schimba destul de rar. Aceasta s-a intamplat la versiunea 2.0.0 cand s-a adaugat un nou modul intreg Managementul Performantei si s-a schimbat si metoda de licentiere. S-a decis ca aceste modificari au fost suficient de mari ca sa merite incrementarea primului caracter.

Scroll to top